Skip to content

Volkstuinvereniging in Nesselande

Over vtv De Boerderij Natuurlijk tuinieren

Het tuinencomplex De Boerderij is ongeveer 5 hectare groot en er zijn iets meer dan honderd volkstuinen.

Bij onze vereniging is het natuurlijk tuinieren van belang. De vereniging werkt aan verschillende projecten om de natuur een handje te helpen.
Zo is er bijvoorbeeld een vlindertuin en een paddenpoel. Verder worden leden gestimuleerd om met natuurlijke middelen te werken en worden er geen giffen verkocht in onze winkel.
Behalve tuinen is er een verenigingsgebouw met een recreatiezaal, een bar en keuken, waar verschillende activiteiten worden georganiseerd. Verder is er binnen dit gebouw plaats gemaakt voor een bestuurskamer, een tuinwinkel en een informatiecentrum.
De keuken is flink uitgebreid en de sanitaire voorzieningen zijn aangepast voor gehandicapten.

Mededelingen laatste nieuws

Geschiedenis

VTV de Boerderij is in 1982 opgericht op particuliere grond. Voordat de tuinen aangelegd werden, was dit stuk land een paardenweiland. De karakteristieke rechte paden met slootjes ertussen herinneren ons nog steeds aan die tijd. Dit maakt ons volkstuinencomplex heel bijzonder wat betreft de vormgeving.

Het feit dat het volkstuinencomplex op particuliere grond is begonnen en particulier bezit is gebleven tot maart van het jaar 2003, is uniek. Toen werd de grond verkocht aan de gemeente Rotterdam. Vanwege de bijzondere omstandigheden is het gelukt de verkoop onder bepaalde voorwaarden door te laten gaan; zo heeft VTV de Boerderij een huurcontract tot 2032. De riolering en de infrastructuur zijn met dank aan de leden tot stand gekomen. Het complex is tot stand gekomen zonder subsidies. Het zijn dan ook toegewijde leden, die vaak van generatie op generatie van hun tuin en tuinhuis genieten. Er zijn nog steeds leden actief die een rol hebben gespeeld bij de oprichting.

vtv de boerderij

This Month Offers Every month is sweeter

Strawberry Hazelnut Granola

Strawberry Hazelnut Granola

Double Choco Tangerine Loft

Double Choco Tangerine Loft

Cherry Birthday Cheesecake

Cherry Birthday Cheesecake

Special Ocasions?

Custom baked for your special moments

Wedding birthdays, newborns, farewell… and any special parties, we can bake custom desserts catered to your event.

Shop Online Shop online & pickup at our stores

Lifetime Moment

Custom Wedding Cakes

Your lifetime moment should deserve a memorable cake. We specialize in making custom wedding cakes that are catered to your taste and wedding theme.